<< TILLBAKA

" STORNOPHONE - V" är en nyutvecklad anläggning i den välkända Stornophone-serien, uppbyggd efter det nyaste rönen med användning av transistorer och tryckta kretsar.
Strömförbrukningen har reducerats till ett minimum vid 80% transistorisering av mottagaren och delvis transistoriseringen av sändaren. I sändarklar inställning förbrukar anläggningen inte mer ström än bilens parkeringsljus.
Användningen av transistorer, miniatyrkomponenter och tryckta kretsar har resulterat i ett ytterst driftsäkert och kompakt utförande, där tillgängligheten är stor vid en eventuell service.

STORNOPHONE V är uppbyggd som en modulstation, sammansatt av utbytbara standardenheter. Härmed säkras bl.a. att anläggningen lätt kan byggas om från 50 till 25 KHz kanalavstånd. Anläggningen kan levereras med upp till 8 kristallstyrda kanaler.

STORNOPHONE V tillverkas i två varianter med transistoriserad strömförsörjningsdel för antingen 6/12 V eller 12/24V drivspänning. Omställningen från 6 till 12 volt eller från 12 till 24 V göres enkelt utan verktyg, ett kretskort med tryckta kontakter vändes.

 
STORNOPHONE V
 
FOTO BENGT ÅKE STRENGBERG
<< TILLBAKA

Sändar/mottagardelen är inbyggt i ett gjutet lättmetallkabinet. Topp och bottenplattan, som är försett med snäpplås, kan lätt frigöras och det blir då lätt att snabbt och enkelt komma åt komponenterna för service.
När topp och bottenplattan är på plats och fastsatta med snäpplåsen är stationen spoltät och stötsäker.

Anläggningen betjänas från en modern formgiven manöverenhet, som är försedd med inbyggd högtalare. Den dynamiska kvalitetmikrofonen, som har inbyggd transistorförstärkare, kan levereras för fast montage på förarplatsen, eller som handmikrofon alternativt mikrotelefon.

Vid speciella krävande miljöer kan det levereras en vattentät kontrollbox med vattentät mikrotelefon och vattentät högtalare.

2 watt högtalareffekt från mottagaren ger högtalaren tillräckligt ljud i de mest störande förarmiljöer.

STORNOPHONE V kan levereras med tonutrustning för en eller tvåvägs selektivt anrop.

 

 

STORNOPHONE V
 
FOTO BENGT ÅKE STRENGBERG
<< TILLBAKA

TEKNISKA DATA

Sändare:
10 Watt
Fasmodulerad 300-3000Hz
Rör, EF80, 5654, EL95, QQE03/12, AC107,0C71 och OC83.

Mottagare:
Känslighet bättre än 0,5µv vid 12dB signal/brus
Squelch - elektronisk variabel, snabbverkande.

LF-utgångseffekt 2W min.
Rör, 5654,AF117, AC107, OC83, och OC26 (6/12V) ASZ15 (12/24V)

STRÖMFÖRSÖRJNING
Mottagning (12V) 1A - Sändningsklar 1,7A - Sändning 5A

 

 

 

STORNOPHONE V
 
FOTO BENGT ÅKE STRENGBERG