STARTSIDA ORDFÖRANDE HAR ORDET PRODUKTER EPISODER BILD/ARKIV HISTORIA AKTUELLT GÄSTBOK PARTNERS LÄNKAR DIREKTÖRER KONTAKT MANUALER
 
Bland SKEF-medlemmarna finner Du våra nostalgiker och människor som skall leda den framtida utvecklingen inom elektronikbranchen.
Söker Du en kvalificerad yrkesman i elektronikbranchen, finner Du dem i SKEF:s medlemsregistret.
 
SKEF, Sveriges Kommunikation Elektronik Företagareförening, är en ideell och opolitisk förening som för närvarande har ca 90 medlemsföretag spridda över hela Sverige.
www.skef.se
På SKEFs hemsidan kan Du tanka ner alla tidningar som utgivits de tre sista åren.
 
Händelser vi minns
Episodsida 1 2 3 4 5 6 NÄSTA
Det finns många både roliga och tråkiga minnen att ta fram ur gömmorna, det skulle vara trevligt om vi kunde fylla några sidor med personliga minnen från den tid vi arbetat med Storno. Skriv ner dom och sänd dom till webbmaster så får du sedermera läsa dom på vår lilla sida för minnen.

BILD SAKNAS

Göran L Bergqvist

- Ja, det jag minns bäst (eftersom ärren är kvar) så var det när jag och två andra skulle fälla en stålmast, där antennen hade skakat sönder. Den var placerad på det högsta (givetvis) huset (8vån) på Dimvädersgatan längst västerut i Göteborg. Taket var sluttande och bestod av korrugerad eternit som med tiden försetts med diverse gröna alger dvs. mycket halt. Vi ställde oss i position efter varandra och lossar bultarna. Sakta går vi bakåt och fäller masten.
Då halkar förste mannen och glider iväg mot snörasskyddet. Vi hade då precis passerat den kritiska punkten och vikten låg nu på oss två som var kvar (tung, 12m tror jag).

I nästa sekund halkar han före mig oxo och glider iväg.......oooops all tyngd på mig!

Då hör jag ett skrikande ljud och därefter ett ljudligt kras......Jag gick rakt ner genom taket tills masten låg platt. De vassa eternit plattorna hade strimlat både overallen och mig. MEN MASTEN KLARADE SIG.

Minnet sviker kanske i detaljerna, men jag tror jag landade nere i lösullen på vinden och kom in på akuten som en gulullig blodig slaktkyckling. Inga bilder tyvärr.

Nästa dag satte vi upp masten igen med en ny antenn på!

// Göran